Action Business coaching flash

A játékról


       A játékról          Az ötletgazda        Jelentkezés        Kapcsolat


 

A játék egyszerre szórakoztató és tanulságos, minden korosztály számára tud értékes, új dolgot felmutatni, mindenki tanulhat belőle. Oktatási intézmények, iskolák számára is erősen ajánlott, hiszen remek lehetőség a tanulóknak, hogy a jövő vállalkozóivá válhassanak.

A Versenyelőny- (Leverage) játék célja, hogy a játékos hozzon létre egy olyan vállalkozást, amely rendelkezik a megfelelő felépítéssel, a szükséges működőképes rendszerekkel, és a játék végére ez az üzlet váljék önjáróvá, azaz a "tulajdonos" személyes közreműködése nélkül is biztos lábakon álljon. A játék közben el kell tudni adni a terméket/szolgáltatást, maximalizálni kell a bevétel; amit, ha a játékos jól használ fel, vissza tud forgatni a vállalkozásba, megalapozva a jövőbeni fejlődést. A játék során különböző döntések kell hozni: például, jutalmazza-e meg a jól teljesítő alkalmazottakat, hogyan követheti a profit növekedését, mikor, mennyit fektessen be az alkalmazottak továbbképzésébe, hogy azok hatékonysága növekedjen.

A játékon keresztül, ami, sokkal összetettebb és több értéket hordoz, mint a hasonló alapokon fekvő Monopoly, a játékosok sok hasznos tanácsot, ötletet, javaslatot kapnak kézhez, amit később valóban fel tudnak majd használni, hogy sikeresebbé, jövedelmezőbbé tegye vállalkozásukat.

 

A Versenyelőny (leverage) játék két részből áll.

 

1. rész: marketing előny (leverage)

Az öt terület, amin keményen dolgozni kell, hogy a játékos a profitját növelje:

  1. potenciális vevők, érdeklődők szerzése (lead),
  2. átváltási arány érdeklődőből vevő (conversion rate),
  3. vásárlások száma, tranzakció szám (number of transactions)
  4. átlagos vásárlási összeg, a megkötött üzletek átlagos értéke (average dollar sale) ,
  5. és az árrés, a fedezet (margin).

 

Ezek azok a területek, amelyekkel az üzletemberek legtöbbet törődnek. A cél végső soron a profit növelése azáltal, hogy eredményes marketing kampányokat kell lebonyolítani.  A játékosok költségeket vállalnak annak érdekében, hogy profitjuk növekedjen. Minél nagyobb a profit, annál több üzleti előny (leverage) javító lépés költségét tudja a játékos vállalni.

 

2. rész: Üzleti előny (leverage).

A játék útvonalán kívül található négy féle kártya. Ezek a legfontosabb fejlesztendő területek annak érdekében, hogy a játékos ne dolgozzon keményen egész nap a vállalkozásában. Ha a játékos a leverage definíciói szerinti vállalkozást szeretne irányítani, azaz „Jövedelmező vállalkozást, ami nélküled is működik” akkor a kártyák által meghatározott négy területen kell eredményes lépéseket tennie. Ez a négy terület:

  1. a szervezet és folyamatok,
  2. logisztika és teljesítés,
  3. könyvvitel,
  4. emberek és képzések.

 

Ha a játékos ezen a négy területen eredményes, akkor egyre inkább a vállalkozásán dolgozik és nem a vállalkozásában. Szerezz bevételt, és a megszerzett profitot a vállalakozás továbbépítésére használd, így ebben az esetben a vállalkozás működik, és nem TE dolgozol.